• Simutronics Corp.

Поени од Судир и Воени медалјони

Што се Поени од Судир и Воени медалјони?


Поените од Судир и Воените медалјони ќе бидат новата форма за одредување на победник во секој од турнирите Судир на Нациите и Сојузни војни. Секој медал, освоен за време на битка, ќе биде помножен по коефициент во зависност од рангот на играчот. Промената ќе влезе во сила со почетокот на Сезона 18.


Зошто го правимепоени-од-судир-и-воени-медалјони ова?


Неодамна значителен број играчи умислено ги населија пониските рангови, иако поседуваат комплети со кои би можеле да играат во доста повисок ранг. Ова се случува преку свесно губење на игри со цел паѓање во рангирањето, за потоа да може да освојуваат лесни медали против играчи, кои немаат никаква шанса да им се спротистават. Веруваме дека со оваа промена играчите од различни рангови ќе допринесуваат различно и напорите за искачување во класирањето ќе бидат наградени. Затоа освоените медали ќе бидат конвентирани или во

Поени од Судир или во Воени Медалјони, со тоа што кочичеството ќе се одредува од рангот на играчите.


Исто така веруваме дека оваа промена ќе има позитивен ефект при изборот на противници и ќе доведе до поизедначени битки, во кои играчи со слични нивоа на картите ќе можат да играат еден против друг.


Каде ќе бидат воведени новите промени?


Новите промени ќе го засегнат само Судир на Нациите и Сојузните војни. Освоените медали за Сојузни кутии и Кутиите на Победата нема да бидат променети.


Како ќе се пресметува?


Коефициентот според кој ќе бидат пресметувани медалите на играчите од различни рангови е следниот:0 views0 comments

Recent Posts

See All